Zaterdag 21 september staan de eerste competitiewedstrijden in de 1e klasse G op het programma. SVZW start met een uitwedstrijd naar LONGA’30 in Lichtenvoorde.

LONGA ’30 (Lichamelijke Ontspanning Na Gedane Arbeid) komt  uit Lichtenvoorde  Opgericht op : 01-04-1930. Het afgelopen seizoen kwam de club nog uit in de 4e divisie.  LONGA’30 eindigde op de 14e plaats met 30 punten uit 30 wedstrijden. Hierdoor moest LONGA’30 zich proberen te handhaven via de nacompetitie. De Lichtenvoordenaren verloren het degradatieduel tegen eersteklasser KHC uit Kampen met 2-3. Hiermee kwam een einde aan een verblijf van 5 seizoenen in de 4e divisie.  In december 2023 werd al besloten dat het contract met trainer Dennis van Toor niet zou worden verlengd. Laurens Knippenborg is de nieuwe trainer van LONGA’30. Hij tekende een contract voor twee jaar.  Knippenborg is een ervaren trainer, die in zijn carrière al diverse mooie successen heeft behaald. In de bekerpoule won LONGA’30 twee wedstrijden maar verloor met 3-1 van DVC’26, ook een team dat uitkomt in de 1e klasse G.  Beide teams hebben zich wel geplaatst voor de volgende bekerronde. LONGA’30 zal ongetwijfeld een rol van betekenis willen spelen in de 1e klasse G. De thuiswedstrijd tegen SVZW is een mooie test om te zien waar het team staat.

SVZW kan terug kijken op een goede voorbereiding. Er werden vier oefenwedstrijden gespeeld, daarvan werden er drie gewonnen en een keer gelijk gespeeld. De drie poule wedstrijden in de beker werden overtuigend gewonnen. De technische staf gaf aan alle spelers de nodige speelminuten. En daardoor moet nu duidelijk zijn wat de beste basisformatie is om mee te starten. Trainer Frank Eeftink heeft zes nieuwe gezichten in zijn selectie, dat zijn: Ferdi ter Avest, Aron Pouls, Derian Reinders, Marciano Stulen, Mats Knol en Thijs Hindriks. Helaas is deze laatst genoemde speler nog lange tijd uit de running met een kruisbandblessure.  Tegenover de zes nieuwe spelers staat wel het vertrek van 8 spelers.  Gelet op de resultaten in de voorbereiding en de beker mag er met het nodige vertrouwen worden uitgekeken naar de competitiestart. SVZW start tegen LONGA’30, een team waarvan ook het nodige wordt verwacht in het nieuwe seizoen.  Zaterdagavond om ongeveer 20:00 uur weten we meer. De aftrap van de wedstrijd is om 18:00 uur op sportpark “ de Treffer” in Lichtenvoorde. Thierry Schelsema uit Cuijk is de leidsman in deze wedstrijd.

De overige wedstrijden in speelronde 1 in de 1e klasse G

Zaterdag 21 september

Sparta Enschede – Drenthina

DZOH –  NEO

Zondag 22 september

Bon Boys – ATC’65

DVC’26  – Achilles ‘12

FC Winterswijk – STEVO.

De 1e klasse G bestaat uit 13 clubs. Het betreft een zo genaamde “weekendcompetitie”. Dat wil zeggen dat er wedstrijden op de zaterdag en de zondag zijn vastgesteld. Gevolg van de indeling met 13 clubs is wel dat er elke speelronde een team is dat geen competitieverplichtingen heeft. In de eerste speelronde is  SVBO vrij.   Wanneer er een paar speelrondes voorbij zijn, zal er bij overige wedstrijden ook  een korte voorspelling van de  wedstrijden  worden gegeven.

Gerrit Koers