In de eerste klasse G zitten dit seizoen drie clubs uit Emmen. SVZW gaat zaterdag 6 oktober voor de eerste maal naar Drenthe voor de wedstrijd tegen DZOH.

DZOH (Drentse Zuid Oost Hoek) is opgericht op 07-05-1985.  De club werd opgericht nadat een groeiend aantal leden van de zondagsclub VV Bargeres op zaterdag wilden voetballen. Bij Bargeres was dit niet mogelijkheid omdat daar de regel bleef dat de senioren enkel op zondag voetballen.  DZOH komt nu voor het derde seizoen uit in de 1e klasse. DZOH speelde in het seizoen 2022-2023 ook tegen SVZW.  In dat seizoen eindigde DZOH op de 8 plaats met 37 punten uit 26 wedstrijden. Afgelopen seizoen eindigde DZOH op de 5e plek op de ranglijst met nu ook een punten totaal van 37.  Wel had DZOH toen maar 24 wedstrijden nodig om dit aantal te bereiken.  Karlo Meppelink, de zeer ervaren trainer/coach.  is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Emmenaren.  DZOH is goed begonnen aan dit seizoen. De volgende bekerronde werd bereikt met drie overwinningen.  Met een doelsaldo van 26 voor en  4 tegen. In de competitie werd met begonnen met een 2-2 tegen NEO en afgelopen zaterdag werd Drenthina met 0-6 van de mat gespeeld.  Vooral de gebroeders Zweerink  waren op dreef;  Yorick scoorde driemaal en Joey tweemaal. Op dit moment is DZOH dan ook de koploper in de eerste klasse G, en dat is op basis van het goede doelsaldo. DZOH zal ongetwijfeld spelen voor de winst in deze wedstrijd tegen SVZW.

SVZW speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Sparta Enschede. De wedstrijd werd gespeeld op veld twee, want de vervanging van de grasmat op het hoofdveld was nog niet klaar. SVZW speelde een goed 1e helft tegen de bezoekers.  De rust werd een 2-1 voorsprong bereikt. In de tweede helft was Sparta Enschede gelijk aan SVZW. De stand werd eerst nog 2-2, maar het was Mats Knol die er met zijn doelpunt voor zorgde dat de eindstand 3-2 werd. Iedereen blij met de eerste competitie overwinning. Smetje op de overwinning zijn de onnodige gele kaarten die werden gekregen na protesteren bij de scheidsrechter. SVZW gaat zich op maken voor de reis naar koploper DZOH. Zoals het er nu naar uit ziet kan dat met een bijna geheel fitte selectie. Gelet op de uitslagen van DZOH in de gespeelde wedstrijden zal  de verdediging heel scherp moeten zijn, want de gastheren scoren er lustig op los tot nu toe. Ook SVZW  heeft aanvallend het vizier al aardig op scherp staan. De toeschouwers aan deze wedstrijd kunnen er dus bijna zeker van zijn dat er zal worden gescoord. SVZW is in goeden doen de laatste tijd, dus er zijn zeker mogelijkheden op een goed resultaat in Emmen. René Wijma is de scheidsrechter van dienst bij de wedstrijd DZOH tegen SVZW. Om 15:00 uur is de aftrap op sportpark “Rietlanden”  in Emmen.

De overige wedstrijden van speelronde drie. Sparta Enschede is vrij deze ronde.

FC Winterswijk – Drenthina

SVBO – Achilles’12

Bon Boys – DVC’26

LONGA’30 – ATC’65

NEO – STEVO

Ook deze speelronde staan er weer mooie wedstrijden op het programma.  STEVO en SVBO zijn als enigste nog zonder punten.  Na twee speelrondes staan alle ploegen nog dicht bij elkaar.  Er valt dus nog niet veel te zeggen over de onderlinge krachtsverhoudingen.