Zaterdag 12 oktober speelt SVZW thuis tegen FC Winterswijk. Dat zal de eerste thuiswedstrijd zijn op de vernieuwde kunstgrasmat van het hoofdveld op Sportpark “Het Lage Veld”

UPDATE 9 oktober: De competitiewedstrijd vind plaats op veld 2!

Vanwege uitlopende werkzaamheden, maar ook problemen van het ‘inzakken’ van de korrels op de grasmat, is de conclusie getrokken door de uitvoerende partij i.s.m. SAWE, dat de officiële competitie wedstrijden nog niet kunnen plaatsvinden.
Zolang er geen eindkeuring heeft plaatsgevonden volgens de gebruiksnorm KNVB2-18 (NOCNSF-KNVB2-18), geeft de KNVB noch de eigenaar (SAWE in deze) het veld vrij ten aanzien van verdere risico’s en aansprakelijkheid richting ons als voetbalclub.

Als bestuur van SVZW betreuren wij deze keuze. Met die reden zal, zoals bovenstaand genoemd, de competitiewedstrijden van SVZW 1 en SVZW 2 plaatsvinden op veld 2.

FC Winterwijk is op 1 juli 2013 ontstaan uit een fusie van de voetbalclubs WVC (1912), SKVW (1950) en VV Winterswijk (1921). De club komt sinds het seizoen 2017-2018 uit op 1e klasse niveau.  Dat was altijd een 1e klasse in het zondagvoetbal. Maar sinds vorig seizoen is de 1e klasse een zogenaamde weekendcompetitie, dat wil zeggen dat zaterdag en zondagsclubs bij elkaar zijn ingedeeld. Afgelopen seizoen speelde FC Winterswijk ook al tegen SVZW. Op de laatste speeldag won FC Winterswijk en eindigde daardoor op de 4e plek, net boven SVZW. Dit seizoen is de club goed begonnen.  Door naar de volgende ronde in de districtsbeker. En door in de landelijke bekercompetitie. Daardoor speelt FC Winterswijk op 29 oktober thuis tegen Heracles Almelo. Een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. Maar FC Winterswijk zal daar op 12 oktober vast nog niet mee bezig zijn, dan telt maar een ding, winnen van SVZW in Wierden.  Afgelopen weekend won FC Winterswijk met 4-0 van Drenthina. Giovanni Malawau is tot nu toe de productiefste speler, hij scoorde drie doelpunten in de competitie. FC Winterswijk wordt door veel  kenners gerekend tot de sterkere teams in de eerste klasse G. Benieuwd of ze dat in Wierden ook laten zien.

SVZW speelde tot nu toe eenmaal thuis in de nieuwe competitie. Op 28 september werd Sparta Enschede met 3-2 verslagen. Na een spannende wedstrijd was het SVZW dat uiteindelijk met 3-2 deze wedstrijd wist te winnen. Ook van SVZW wordt door veel kenners gezegd dat ze gerekend mogen worden tot de betere ploegen in de eerste klasse G. Het moet gezegd worden dat SVZW tot op heden ook goed voor de dag komt in het nieuwe seizoen. Door middel van goed voetbal worden er mooie kansen gecreëerd. Dat was ook zo afgelopen zaterdag in Emmen tegen DZOH waar met 1-2 werd gewonnen. Met iets meer effectiviteit voor de goal had SVZW het zichzelf makkelijker kunnen maken.   Ook zit het goed met de team geest en de spelvreugde in de spelersgroep. En dat is een goede basis om te komen tot mooie prestaties.  Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen deze beide clubs in Wierden in een 1-2 overwinning voor de Achterhoekers. Voor SVZW ligt er nu de uitdaging om dit keer de punten in Wierden te houden.  Beide clubs hebben de ambitie om bovenin de ranglijst mee te draaien, dus beiden zullen dan ook spelen voor de winst.  Er mag dus gerekend worden op een mooie en spannende wedstrijd.  Vanuit SVZW gezien rekenen we toch wel op een overwinning. De wedstrijd zal worden gespeeld op sportpark “Het Lage Veld” en begint om 14:45 uur.  Richard Venekamp is aangewezen als scheidsrechter voor dit duel

De overige wedstrijden van speelronde 4. DZOH is vrij deze ronde

Achilles’12 – Longa’30 (2)

Achilles’12 wacht nog op de eerste overwinning in het nieuwe seizoen. Longa’30 won beide wedstrijden die ze tot nu tot speelden. Achilles’12 is een moeilijk te verslaan team, maar Longa’30 lijkt daartoe wel in staat

Drenthina – NEO (2)

Drenthina is er na drie wedstrijden al wel achter dat het niveau in de 1e klasse G een stukje hoger ligt dan in de 2e klasse. NEO wist dat al van vorig seizoen toen het ook al bovenin mee speelde. NEO moet ook in staat zijn om de punten mee te nemen uit Drenthe.

ATC’65 – Sparta Enschede (2)

ATC’65 is dit seizoen voor het eerste actief op eerste klasse niveau. Sparta Enschede speelde vorig seizoen ook al in deze klasse. Zij weten dus wat er gevraagd wordt. En met die ervaring moet Sparta Enschede weten te winnen in Hengelo.

DVC’26 – SVBO (1)

DVC’26 is goed begonnen aan de competitie in de 1e klasse. SVBO gaat in Didam op zoek naar de eerste overwinning  het nieuwe seizoen. Moeilijk om te voorspellen wie deze wedstrijd gaat winnen, maar DVC’26 lijkt thuis net iets sterker

STEVO – Bon Boys (2)

STEVO kent een slechte seizoenstart. Na drie wedstrijden  staat de puntenteller nog op 0. Bon Boys kent wel een goed start. Nog ongeslagen na drie wedstrijden. De druk ligt bij STEVO in deze wedstrijd. Bon Boys weet dat, en gaat onbevangen de strijd aan. De drie punten gaan mee naar Haaksbergen.

Speelronde vier staat op het programma voor 12 en 13 oktober. Tot nu toe lijken de meeste teams aan elkaar gewaagd. Wat wel opvalt is dat Drenthina na drie wedstrijden al 13 tegendoelpunten heeft moeten incasseren. STEVO heeft als enigste nog geen enkel punt weten te behalen.  Vier ploegen zijn nog ongeslagen. Drie daarvan speelden al wel een keer gelijk. Alleen Longa’30 won alle wedstrijden. Zondagmiddag 13 oktober zal duidelijk zijn wat de vierde speelronde heeft opgeleverd.

Gerrit Koers