Wederom een avondwedstrijd voor SVZW, in een reeks van 8 avondwedstrijden dit seizoen. In Borne op sportcomplex ’t Wooldrik werd om 18.30 uur het beginsignaal gegeven door scheidsrechter Remco Hoffman van de wedstrijd tussen de nr 1 en 2  in de 1e klasse G: NEO en SVZW.

Vanaf de eerste minuut werd het een wedstrijd waarin veel strijd werd geleverd, zowel van de kant van NEO als van SVZW.  NEO begon fel en dat leverde in de vijfde minuut de eerste corner voor de thuisploeg.  De aanvallen gingen snel over en weer.  Na 10 minuten kreeg NEO een vrije trap die keeper Julien Bakker pakte en met een lange bal Yssin Maskoul in stelling bracht die oog in oog kwam te staan met doelman Leco Zeevalkink van NEO. Deze keerde de bal  precies voor de voeten van Jesper Middelkamp die een niet te missen kans toch naast wist te schieten.  De druk van SVZW werd hoger en er kwamen kansen. Na een kwartier was het Robin de Jong die met een bekeken boogbal probeerde te scoren, maar met een prachtige redding van keeper Zeevalkink  werd de bal uit de bovenhoek getikt.  Schoten van Yessin Maskoul en Jasper Groothuis eindigden aan de voor SVZW verkeerde kant van de paal en lat. Nog steeds 0 – 0 en af en toe een paar plaagstoten van NEO. Jasper Middelkamp kan op rechts een aanval opzetten en zet scherp voorzetten, maar net voordat Yessin Maskoul gevaarlijk kan worden zit keeper Zeevalkink er met de vingertoppen tussen en voorkomt een voorsprong van SVZW. De verdediging van SVZW, onder leiding van aanvoerder Robin de Jong en Stefan Maat (beiden speelden een berewedstrijd), stonden hun mannetje tegen de Neo spitsen die tot dat moment niet gevaarlijk konden worden. Marciano Stulen  speelde op links achter net als de afgelopen weken een uitstekende wedstrijd, terwijl Alen Ramic op rechts de baas was en de aanvallen van NEO goed pareerde. Na een half uur ging Jesper Middelkamp binnen de beruchte lijnen onderuit  echter scheidsrechter Hoffman zag hierin geen overtreding en dus ook geen strafschop. De corner die hierop volgde kwam voor de voeten van Jasper Groothuis, die zijn afstandsschot via de dikke teen van een NEO-verdediger net naast het doel zag verdwijnen.  In de 36e minuut kreeg Maarten Jansen de kans om uit een voorzet SVZW aan een voorsprong te helpen, maar zijn kopbal ging ruim over. NEO gaf niet op en in de 39e minuut had SVZW geluk. Een scherpe voorzet van Jasper Scholten van NEO werd door alles en iedereen gemist en verdween de bal net naast en doel van SVZW. Het spel golfde op en neer en beide ploegen zetten nog een paar mooie aanvallen op met doelpunten bleven uit. Met een 0 – 0 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de theepauze twee ongewijzigde ploegen  NEO kwam iets feller uit startblokken in de tweede helft.  Dat leverde direct in de 47e minuut en vrije trap voor de Bornse ploeg nabij het strafschopgebied van SVZW. Een schot uit  een wirwar van spelers voor het doel van SVZW ging daarop net naast.

Lars van Putten die goed in de wedstrijd zat, lanceerde Yessin Maskoul die een strafschop claimde nadat hij onderuitging binnen de beruchte lijnen, maar scheidsrechter Hoffman was niet van plan de wedstrijd door een strafschop te laten beslissen.  Daarna was NEO weer aan de beurt. SVZW kwam met de schrik vrij nadat Jochem Stam de bal op de lat van het SVZW doel prikte. NEO verhoogde de druk en was in deze fase wat meer aan de bal. Beide teams hielden een hoog tempo in het spel. Vraag was hoe lang dit vol te houden was. In de 61e minuut kreeg Lars van Putten de bal in de voeten  en met een afstandsschot op het doel van NEO. Zijn schot werd door de uitstekend keepende Zeevalkink gekeerd. De daaropvolgende corner van Derian Reinders werd door Marciano Stulen ingeschoten maar geblokt en de rebound van Derian Reinders werd over geschoten. Julian Bakker moest daarna handelend ingrijpen op een kopbal uit een vrije trap van NEO . Ook Kevin van den Brug van NEO testte de kwaliteiten van Jullian Bakker, maar die was niet van plan zich te laten verschalken. In de73e minuut zag Maarten Jansen zijn laatste actie in deze wedstrijd naast het doel van NEO eindigen. Trainer Frank Eeftink van SVZW wisselt een kwartier voor het einde van de wedstrijd Mats Knol voor Lars van Putten en Ferdie ter Avest voor Maarten Jansen.  Ook NEO gaat wisselen en brengt o.a. Twan Weghorst in.  SVZW probeert nog een overwinning te forceren. Yessin Maskoul komt op over de linkerflank en probeert Ferdi ter Avest te bereiken, maar die is een fractie van een seconde te laat. Een minuut later ziet hij een inzet van hem op de doellijn gekeerd worden,  Linksbak Marciano Stulen wordt in de 88e minuut vervangen door Aaron Pouls. Het wordt nog even spannend in blessuretijd als Jesper Middelkamp doorbreekt in het strafschopgebied en hij door een verdediger van NEO wordt gekeerd. Beiden blijven liggen en scheidsrechter Hoffman doet wat hij de hele avond al heeft laten blijken… deze wedstrijd wordt niet door mij beslist geen strafschop maar een vrijde trap aan NEO. Beide teams beëindigen de wedstrijd zoals ze begonnen zijn met  0 – 0. Een wedstrijd die wel wat doelpunten had verdiend, maar qua inzet en vechtlucht een dikke voldoende krijgt. De neutrale toeschouwer heeft een mooie wedstrijd gezien, terwijl de supporters uit Wierden en Borne wel iets meer hadden gehoopt.

Opstelling SVZW: Bakker, Stulen(88 Pouls), De Jong, Reinders, Ramic, Middelkamp, Maskoul, Maat, Van Putten (71 Knol), Groothuis, M. Jansen (71 Ter Avest).

Aanstaande donderdag speelt SVZW de eerste wedstrijd in de knock-outfase van de KNVB beker uit tegen Vroomshoopse Boys, aanvang 20.00 uur, sportpark De Bosrand.

Op 2 november speelt SVZW thuis om 14.45 uur tegen Drenthina uit Emmen. Hopelijk dan wel op het vernieuwde hoofdveld.